Élelmiszeripari termékek

Az élelmiszerek előállítását, forgalmazását egy igen szerteágazó jogszabályi rendszer szabályozza. Mind Európai Uniós, mind hazai jogszabályokat figyelembe kell venni ezen a területen dolgozó szakembereknek. Az élelmiszerjogi szabályozás feladata az emberi élet és egészség magas szintű védelme mellett a fogyasztói érdekek védelme (tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalma), valamint az élelmiszerek és takarmányok Közösségen belüli szabad mozgásának biztosítása. Az élelmiszer-vállalkozók sikere nagyban függ e szabályok ismeretétől, megfelelő alkalmazásától.

A Relevancia szakértői nagy tapasztalattal rendelkeznek az élelmiszeriparral kapcsolatos szaktanácsadás terén, ide értve különösen:

  • az élelmiszeripari termékekkel kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció értékelését,
  • az egészségre vonatkozó állítások, illetve tápanyag-összetételre vonatkozó állítások vizsgálatát,
  • a fogyasztói tájékoztatások (címketervek) előkészítését,
  • hatósági eljárásokban való közreműködést.